22 April 2010

Nemtomhanyadik nap: Estella - Los Arcos

Ma reggel olyan enyhe volt az ido, hogy reggel 7kor trikoban setaltam ki Estellabol - mar megerte ez az egesz spanyol buli :)
Aztan par ora mulva elkezdett esni az eso es azota is esik. Ez nem volt olyan rossz am, szep zold minden, csuklya alatt gondolkodtam nagyokat, neha mellemszegodott valaki vagy en valaki melle, szuperjo.

Azt eddig nem irtam, hogy az egesz nap nagyon jo am. 2 reszre oszlik, hogy reggel jo koran felkel az ember, setal a csillagok alatt, csondben, nyugalomban (bar tenyleg egymas mellett mennek a zarandokok, olyan sokan vagyunk, hogy nehez nem versenyezni es teljesen kikapcsolni), atmesz falvakon, megallsz kavezni vagy enni vagy mindkettot, mignem szepen elersz az aznapi celodhoz. Ez volt a nap egyik fele, mozgas, friss levego, nyugi. Aztan veszel egy jo meleg / huvos zuhanyt, attol fuggoen mire van szukseged (eddig mindenhol volt meleg viz szerencsere), kimosod a budoszoknit, teregetsz, labat masszirozol, irogatsz a naplodba (ilyet is majdnem mindenki csinal), netezel, elmesz boltba kajaert vagy etterembe (en olyanban meg nem voltam), masszirozod a labadat es szereted nagyon, beszelgetsz emberekkel, olvasgatsz, ami jol esik. Szuper. Aztan a maradek 8 ora, az alvas resze mar nem mindig tejszinhabos torta. Tegnap pl a 16 szemelyes szobaban csak ket ember volt zajos: a jobb oldalamon fekvo csavo horkolt mint egy nagy allat, a bal oldalamon fekvo meg akkorakat fingott, mint egy... nagy allat :) Meg az olaszok addig fiestaznak, amig nekik jolesik, suttogni is uvoltve szoktak. De ez sem kulonosebben zavaro, annyira nem kell az alvas, mint gondoltam :)

Ja, a mai nap fenypontja mi volt? Egy BORKUT. Igen, igen, egy kut, amibol bor folyik viz helyett. Egy kolostor (Irache, ha valaki errefele jar) olyan kedves, hogy a falan van egy kut, amibol olyan vorosbor folyik, hogy Egri Bikaver vagy nemtom. Nem tablettas bor, na. Toltottem is egy uveggel magamnak, biztos ami biztos :)


7 comments:

  1. Szia! Pár napja figyelem a blogod, nagyon örülök, hogy még az elején tudtalak "elcsípni". Így ismeretlenül, látatlanban is gondolok rád az utadon, és ha elfogadsz "útitársadnak" veled tartok végig! Jó uatat, Buen Camino!

    ReplyDelete
  2. Sziaaaa.
    Szuper a blog, csak írjál mindenről! Utólag is boldog szülinapot! Nagyon sok kitartást és térdfájás nélküli napokat kívánok! :)
    Puszi: Zsé

    ReplyDelete
  3. A horkolós nem olyan, mintha itt szállnál meg egy darabig? Vagy annyira nem durva? :D Amúgy meg olyan szép tájat úgysem látsz ott, mint a tulipánnal teli kertünk a nyálcsorgató szomszédokkal! Wuhahahaha! :D Amúgy meg még mindig nem jutottam odáig, hogy irigyeljelek, szóval marad a felnézés a pofikádra!!!

    ReplyDelete
  4. Hello drágám!
    Már majdnem irigyellek,a nyugiért mindenképpen,a borkútért meg pláne!
    Ma van apa névnapja,ne feledd,bár ezek a "földi" dolgok messzebbnek tűnhetnek,de azért...
    Örülök,h jol van a lábikód.
    puszimuszi

    ReplyDelete
  5. Csocsesz!

    Azt hittem, már azt sem tudod, mikor milyen nap van, erre még a szülinapmra is emlékszel!
    Köszi!
    Bori

    ReplyDelete
  6. Szia Laci, orulok a tarsasagnak :)
    Apanak meg boldog nevnapot, anyukam, atadnad?
    Nemtom, etika tanar ur, lehet, hogy a labszag olyan volt, horkolasra nem emlekszem.
    Bori - meg szep :)
    Zse, koszonom :)

    ReplyDelete
  7. Vazz, borkút... Én meg már azt hittem zarándokútra mentél. :-) Minden nap megyek egy kicsit veled lélekben, annyira jó lehet. :-)

    ReplyDelete